Onze kleuters experimenteren met digitale taalspelletjes

Vanaf 21 mei worden onze kleuters ondergedompeld in de wereld van de computer. Daarvoor kunnen we rekenen op 4 laatstejaarsstudenten kleuteronderwijs die kozen voor het thema 'digilab' binnen hun bachelorproef. Tijdens hun project wordt de taal gestimuleerd en proberen we de woordenschat van onze kleuters uit te breiden door middel van digitaal spelmateriaal.
Tijdens de week van 23 april mochten de kleuters al wat experimenteren in een mediarijk lokaal. De activiteiten omvatten heel wat! Zo wordt er gewerkt met digitale verhalen, er worden digitale memory's gespeeld, geluiden worden aan prenten gelinkt. Daarnaast wordt ook vernieuwend materiaal gebruikt zoals de Bee-bot, die de mondelinge taal stimuleert. De Bee-bot is een robot die de kleuters zelf op een eenvoudige manier kunnen programmeren.
Het project wordt door de studenten aan onze leerkrachten en directie voorgesteld op dinsdag 12 juni. Daartoe hebben zij een promotiefilmpje gemaakt:
Klik hier om het filmpje te bekijken!