Welkom aan de studenten 'Werkplekleren'

We heten onze nieuwe studenten 'Werkplekleren' hartelijk welkom op onze school! We hopen dat dit schooljaar leerrijk, boeiend en vernieuwend zal zijn!

Maar wat houdt dit nu zoal in voor de studenten? Wat bieden de studenten onze school?

Onze school is een werkplekschool. D.w.z. dat er 2 maal in de week, op dinsdag en donderdag, studenten langskomen op de school. Die studenten studeren zowel lager als kleuteronderwijs. Hierbij helpen de studenten de juf/meester bij het klasgebeuren. Dit kan een leesgroepje begeleiden zijn in het lager of het begeleiden van een knutselactiviteit in het kleuter.

Na enkele weken oefenen en elkaar beter te leren kennen zijn de studenten klaar voor een week stage. Dit geldt enkel voor de eerste– en tweedejaarsstudenten. Bij de derdejaarsstudenten ziet het er een klein beetje anders uit. Zij gaan een stageperiode tegemoet van twee weken of meer.

Na een intens en leerrijk jaar sluiten de eerste– en tweedejaarsstudenten het schooljaar af op de werkplek met een muzische afsluiter.

Werkplekleren is een richting die ondertussen al zes jaar bestaat.

Centraal in werkplekleren staat de praktijk. Hierbij komen de studenten direct in contact met het werkveld en kunnen ze de theorie creatief en onmiddellijk omzetten in de praktijk. Ook is het belangrijk dat ze zich genoeg inzetten en voldoende verantwoordelijkheid opnemen zodat ze later in hun eigen praktijk pedagogisch bekwaam zijn de kinderen een stap verder te brengen in hun ontwikkeling.

Daarbij komt dat werkplekleren een vorm is van leren waarbij een groep leerlingen zowel technische competenties, sociale vaardigheden als arbeidsattitudes aanleert.

We hopen er met z’n allen een fantastisch schooljaar van te maken !
Indien je nog vragen hebt over werkplekleren kan je ons altijd contacteren.

Met vriendelijke groeten,

Jolien Debeuf, Channa Maroy, Lisa Desmet, Sarah Vandevelde, Emilie Scherrens, Silvie Van den Heede, Wesley Dendauw, Elisa David, Cassandra Maene, Jeremy Cousaert, Laura Coppens, Cobie Deschamps, Nora Devriendt en Maaike Vercruysse