Overzicht van de nieuwsberichten

DANK JE WEL juf Jenny en juf Claire!

Vandaag nemen we afscheid van twee superjuffen! Juf Claire en juf Jenny gaan op TBS. We danken hen voor de jarenlange inzet! De leerlingen zetten hun wensen op papier en hebben luidkeels gezongen! We wensen beide juffen nog veel vreugde, plezier en geluk toe nu ze van meer rust kunnen genieten!

K…

CLB chat

Heb je een vraag voor het CLB? Dan kan je hen steeds bereiken via 'CLB chat'. Surf op internet naar www.vclbgroeninge.be en klik op 'CLB chat'.
De chat is open elke woensdag (behalve tijdens de schoolvakanties) van 14-17u en van 18u tot 21u.
Je oproep is gratis en 100% anoniem.

Klik op de bijla…

Sinterklaas te gast!

Sinterklaas was op donderdag 4 december te gast in onze school.
Hij feliciteerde de kinderen met hun inspanningen van vorig jaar om voor de Sint sintgeld te verdienen. Zo kon de Sint fietsen voor zijn pieten kopen. Als beloning bracht hij veel snoep mee.
Maar o wee! In de zakken van de Zwarte Piet…

VCZ wint gouden medaille voor Verkeer op School!

De Vlaamse Stichting voor Verkeerskunde (VSV) heeft zijn medailles uitgereikt. De Vrije Centrumschool mocht op het hoogste schavotje plaatsnemen: wij kregen een gouden medaille!
VSV looft onze school om de jarenlange inzet om veilig en duurzaam verkeer bij de kinderen te promoten.…

Op 10 en 11 november geen school

Op maandag 10 november en dinsdag 11 november (wapenstilstand) is er geen school!…

Prettige vakantie!

We wensen al onze kleuters, leerlingen en leerkrachten een fijne en deugddoende herfstvakantie toe!…

Menu november is gewijzigd

Let op: het menu van november onderging een wijziging! Het menu van 14/11 en 21/11 werden omgewisseld omdat er geen twee dagen na elkaar pasta zou geserveerd worden. Gelieve hier rekening mee te houden.…

Het jaarproject geopend: 'kunsTsnuk'!

Deze morgen werd het schoolproject officieel geopend: 'KunsTsnuk'! 'Muzette en Creativo' kwamen de school binnengestormd! Zij willen door kunst 'gesnukt' worden en merken dat ze op onze school daarvoor op de goede plaats zullen zijn!
Met drama, muziek, kunst,... kunnen we allerhande van onze talent…

Energieverantwoordelijken op post!

Vanaf vandaag zijn de energieverantwoordelijken aan de slag.
In een REG-cursus werd van iedere klas een leerling klaargestoomd voor het grote werk. Zo willen we zuiniger omgaan met energie, de rekening beperken en onze aardbol langer fit houden.
Alvast dank, energieverantwoordelijken, voor jullie …

De werkplekstudenten stellen zich voor!

Vandaag mochten de kleuters en leerlingen van onze school kennismaken met de studenten werkplekleren! Ze stelden zich voor in een muzische voorstelling.
De studenten zullen het ganse schooljaar bij ons stage lopen op dinsdag en donderdag. We zien alvast uit naar de samenwerking!

Meer foto's vind…