Overzicht van de nieuwsberichten

Het jaarproject geopend: 'kunsTsnuk'!

Deze morgen werd het schoolproject officieel geopend: 'KunsTsnuk'! 'Muzette en Creativo' kwamen de school binnengestormd! Zij willen door kunst 'gesnukt' worden en merken dat ze op onze school daarvoor op de goede plaats zullen zijn!
Met drama, muziek, kunst,... kunnen we allerhande van onze talent…

Energieverantwoordelijken op post!

Vanaf vandaag zijn de energieverantwoordelijken aan de slag.
In een REG-cursus werd van iedere klas een leerling klaargestoomd voor het grote werk. Zo willen we zuiniger omgaan met energie, de rekening beperken en onze aardbol langer fit houden.
Alvast dank, energieverantwoordelijken, voor jullie …

De werkplekstudenten stellen zich voor!

Vandaag mochten de kleuters en leerlingen van onze school kennismaken met de studenten werkplekleren! Ze stelden zich voor in een muzische voorstelling.
De studenten zullen het ganse schooljaar bij ons stage lopen op dinsdag en donderdag. We zien alvast uit naar de samenwerking!

Meer foto's vind…

Strapdag!

Strapdag! We proberen dagelijks te stappen of te trappen naar school! Bij het openingsmoment werd er gezongen en gedanst! Bovendien wandelden als één grote ketting door de centrumstraten van Zwevegem.…

Ouderraad heet kinderen welkom!

1 september! Voor onze kinderen start een nieuw schooljaar! En niet zomaar! De ouderraad zorgde meteen voor een heuse verwelkoming! Alle kinderen (én leerkrachten!) werden tijdens de speeltijd verwend met een ontbijtkoek en een drankje!
Welkom iedereen!
Dank aan de ouderraad voor de fijne verwelk…

INFOBROCHURE 2014-2015

De infobrochure voor het komende schooljaar is op de website gepubliceerd. Veel leesgenot!…

Prettige vakantie!

We houden er aan iedereen een deugddoende vakantie toe te wensen! Wij zijn er terug vanaf maandag 18 augustus. Vanaf dan is er dagelijks in de voormiddag (9-12u) permanentie op school.
WELKOM!…

Le nouveau Inktvlekje est arrivé!

Veel nieuws onder de zon in de Vrije Centrumschool van Zwevegem...
Benieuwd? Klik door naar 'schoolkrant' en geniet van de verslagen en foto's van onze vele activiteiten.…

VCZ in Karrewiet!

Vrijdagmiddag streek de Karrewietkaravaan neer in VCZ. De journaliste stelde in de klas een aantal vragen en legde het verloop van de namiddag uit. Ondertussen deden de cameraman en de geluidsman een aantal tests en daarna konden de opnames beginnen. Het Belgisch volkslied werd een aantal keer ingeo…

Afscheid van de studenten werkplekleren

Vorige week namen we afscheid van de studenten 'Werkplekleren'. Na een jaar van intense samenwerking wordt het schooljaar voor hen hier afgerond.
We willen hen veel succes wensen in hun verdere schoolcarrière en danken voor hun inzet op onze school!

We kregen een muzische afsluiter te zien. De…